Новини

Підсвітка на кухню

Кухня – це те місце, де ми перебуваємо біля 70% усього часу, тоді коли знаходимося вдома, а якщо Ви господиня, то й цілих 90%. Тому хочеться, щоб це перебування було якомога комфортніше.

Часто буває, що стельовий світильник не повністю освітлює кухню. Тоді на допомогу приходять лед стрічки зі своєю компактністю, яскравістю та можливістю встановити їх у будь-яку щілину. За допомогою світлодіодної смужки можна підсвітити стелю, стіну, стільницю, кухонні меблі, техніку або окрему нішу.

Найчастіше додаткового освітлення потребує сама робоча поверхня, тобто кухонна стільниця. Часом додаткове освітлення додають у пенали, інколи і на нижні шафки. Якщо освітлення пеналу і нижніх шафок це більше елемент декору, то освітлення стільниці це ще й гігієна Вашого зору.

Світло може бути холодне, тепле та нейтральне. Для освітлення робочої поверхні краще обирати нейтральне світло. Тепле – часто використовують для освітлення внутрішніх частин шафок, або як елемент декору для створення затишної атмосфери.

Холодне світло специфічне, його застосовують для створення верхнього освітлення шафок, тут також важливо враховувати особливості обраного стилю кухні, адже для багатьох інтер’єрних стилів таке освітлення не підходить.

Світодіону стрічку розміщують в кутку, де стикується фартух і нижня поверхня верхніх модулів, або кріплять її до середньої частини нижньої поверхні верхніх шафок. Ефективним варіантом установки також є безпосередньо біля торця.

За монтажем виділяють накладну та врізну підсвітку. Накладну підсвітку легше монтувати, простіше замінити при потребі, а також змінити її місце розташування. Та естетичніше виглядає саме врізна підсвітка, вона також не створює ефекту яскравого, неприємного для очей світла та зберігає рівність поверхні.

Світлодіодне освітлення – набуває все більшої популярності, адже воно економне та естетичне, формує максимально необхідний світловий потік; дає можливість створення різних фігур, направляє світловий потік у важкодоступні місця. Ще одним плюсом є також зручність управління ними за допомогою пультів дистанційного керування та перемикачі сенсорного типу.

Обирайте правильно та додайте затишку Вашій кухні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *