Новини

Скільки коштує кухня?

Дуже часто наші клієнти запитують про те, якою буде вартість їхньої кухні, або скільки коштує та чи інша кухня з тих, які виставлені на фото наших робіт. Але на це запитання відповісти не так просто і зараз я спробую пояснити чому.

Спершу давайте розберемося з чого складається вартість кухні. Першим фактором, який впливає на вартість є розмір приміщення. Більша кухня вимагає більше матеріалу, адже на простору кухню потрібно більше секцій, шафок і стільниці, відповідно на маленьку – менше.

Ще одним вагомим фактором є матеріал корпусу. Більшість виробників виготовляють корпуси для кухонь з ламінованої деревостружкової плити (ЛДСП). Але одні використовують ЛДСП товщиною 18 мм, інші 16 мм. Одні кромлять кромкою 0,4 мм, інші 1 мм або 2 мм. Хтось кромить по периметру всі деталі, хтось тільки лицьові частини. І найголовніше – це глибина навісних і підлогових модулів. У когось шафки глибиною 450 мм, у інших 560 мм. Таких тонкощів дуже багато, описувати їх тут марна справа. Але ці характеристики відображаються на кінцевій вартості модулів, а отже і кухні.

Велику вагу у вартості кухні мають також фасади. Види фасадів ми вже розглядали у попередній статті. Звичайно, кожен вид фасаду має свою ціну, а часто на ціну може впливати навіть колір чи текстура. Ціна зазвичай збільшується від деревних відтінків до фонових глянцю і металіку. Варто також врахувати вид оздоблення фасаду. Чим більше технологічних операцій проходить фасад, тим він дорожчий. Можна просто розкроїти лист МДФ, зробити легке фрезерування по торцях, щоб згладити краї, і наклеїти плівку – це одна ціна. А якщо додатково зробити глибоке фігурне фрезерування, а ще й зверху вручну нанести патину, то це зовсім інша розмова. Видів декоративних оздоблень фасадів багато: фрезерування, 3D-фрезерування, патинування, фотодрук, додаткове лакування і т.д.

Левову частку ціни займає внутрішнє наповнення кухні – фурнітура. Петлі, завіси, направляючі, сушки, ручки і т.п. Ціни можуть відрізнятися в рази. Ми у своїй роботі використовуємо фурнітуру середнього класу: GTV та Muller, а також, фурнітуру преміум класу – Blum. В одній кухні можна комбінувати кілька видів фурнітури, але кожна деталь має свою ціну і додає кухні вартість. Додатково також оплачуються підсвітка до кухні.

Стільниця. Випускають стільниці із пластику, дерева, ДСП, штучного або натурального каменю, мармуру або граніту. На стільниці не можна економити, це найзначніша складова гарнітуру. Оскільки неякісний виріб дуже швидко псується і перестає функціонувати. Класикою вважається стільниця на основі ДСП, вона досягає товщини 38 мм. Її вартість залежить від розміру кухні.

Кількість і види модулів. Тут все просто, чим більше шафок та шухляд, тим дорожче. Чим складніший модуль за своєю конструкцією, тим дорожче. Наприклад, кутові модулі коштують дорожче прямих, шухляди коштують дорожче ніж шафки з дверцятами і т.д.

Робота. В роботу враховуємо розробку детального проекту, складання кухні та, звичайно, монтаж. Чим складніша конструкція, тим більше затрат робочої сили та часу монтажника. Також у вартість роботи враховуються зарізи під підвіконник, вирізання труб та інші маніпуляції, які ускладнюють процес монтажу. Додатково оплачується встановлення підсвітки та підключення кухонної техніки, а також доставка до клієнта.

Всі ці складові, як частинки пазлу, складають фінальну ціну виробу. Зауважте також, що для нового клієнта ціна на попередній виріб немає значення, адже ми виготовляємо кухні за індивідуальним замовленням і Ваша кухня не буде ідентичною до попередніх і тому Ваша ціна буде лише Вашою.